Een rijksmonument in de oude binnenstad van Delft. Statig huist het op de hoek, met ruim uitzicht over de gracht. In ere hersteld, met kleuren van weleer.

Dynamisch is deze plek vlakbij het station. Continu komen er mensen voorbij. Studenten fietsen op rammelende tweewielers, toeristen verwonderen zich en nemen foto’s. Winkelend publiek.

Voor hen is kapsalon Crafted als een theater achter de grote ramen. Door de zwarte wanden en warme verlichting zijn de kapsters en gekapten als acteurs.

Ze laten zien wat ze doen.

Hier wordt bewust gewerkt met duurzame en milieuvriendelijke producten, vegan en volledig dierproefvrij.

Aan deze intentie heb ik uitdrukking gegeven in een eigenzinnige – en uiteraard duurzame – vormgeving.

De historie van het pand heb ik laten samengaan met moderne elementen. Eigenwijs hangend aan het plafond heeft het kassameubel strakke vormen. Zwart buizenprofiel aan de wand biedt plek aan alle haarverf.De mooie producten zijn goed uitgelicht en zichtbaar. Wat zijn de ingrediënten?

De monumentale wenteltrap is gelaten zoals hij is, en duidelijk zichtbaar. De as in het midden ervan herhaalt zich in de constructie van de spiegels. Ook de ronde vormen van de tafels en lampen verwijzen naar de oude trap. Eervol verlicht.Een clean interieur, letterlijk en figuurlijk: tot aan de muurverf die de lucht zuivert.

Kom de sfeer ervaren, laat je haar knippen bij Crafted, of neem contact met me op, dan vertel ik je meer.

‘Ik word er elke dag weer heel erg blij van om hier te werken. Ik krijg veel goede reacties.’
Opdrachtgever