Je opent de deur, en terwijl je binnenstapt ruik je het aroma van verse koffie. Dan de geur van het leer van de handgemaakte schoenen. De luxe lichte ruimte heet je welkom, en nodigt je uit een espresso te bestellen – mét een dolce. Of toch eerst die prachtige chelsea boots van dichtbij bekijken? Of de loafers?

Italië; het land van onmiskenbare stijl en liefde voor kwaliteit. Iconische schoonheid. In deze winkel annex koffiebar slash lounge op de Van Oldenbarneveldtstraat in Rotterdam, vind je dat gevoel. Omdat de eigenaar zijn mediterrane liefde wil delen.

Juxtaposition is hier het basisprincipe: het naast elkaar plaatsen om een effect te bereiken

Je kan ook zeggen: het combineren van dingen die niet bij elkaar horen, maar wel bij elkaar passen. Je ziet het in de schoenen, je herkent het in het interieur. 

De schoenen hebben een klassieke bovenkant en een sneaker onderkant. De aandacht van het stuk voor stuk maken wordt versterkt door de manier waarop ze zijn geëxposeerd: individueel op een presenteerblaadje.

Loop je door de winkel dan word je geïnspireerd door strak en geschulpt, hout en marmer, industriële lampen en zacht bouclé. Om ook een platenspeler met vinyl te ontdekken. De combinaties voelen logisch.

REFERENC is het waard even naar binnen te lopen. Is het niet voor de schoenen of de koffie dan natuurlijk voor het interieur.